Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стана ясна датата на премиерата на документалната поредица за Браун GP

Стана ясна датата на премиерата на документалната поредица за Браун GP

931
0
Браун GP

Дисни Плюс обяви датата, на която ще бъде премиерата на документалната поредица за Браун GP. Американската онлайн платформа представя четирите епизода на минисериала на 15 ноември. В поредицата участват както световният шампион от сезон 2009 Дженсън Бътън, така и холивудската кинозвезда Киану Рийвс.

Поредицата носи името „Браун- Невъзможната история на F1“. В нея се разказва историята на Рос Браун, който спасява бившия заводски отбор на Хонда, след като японският производител решава да напусне F1

Отборът на Браун GP бе създаден по-малко от месец преди началото на сезон 2009 във Формула 1. Начело на новия екип бе бившият технически директор на Бенетон и Ферари Рос Браун. Британецът закупи бившия отбор на Хонда, който бе оставен на произвола на съдбата след оттеглянето на марката.

В началото 2009 г. Браун и Ник Фрай създават собствен отбор под името Браун GP и наемат част от бившия персонал на Хонда. Двамата също така подписват договор с Мерцедес за доставка на двигатели. Бюджетът на новия отбор на практика е бил доста по-малък в сравнение с тези на екипи като Ферари, Макларън и Рено.

За щастие на Браун и Фрай, от Хонда вече са разработили автомобил, който е отговарял на тогавашните промени в техническите правила. Британският инженер решава да използва една от вратичките през 2009 г. , свързана с двойния дифузьор. Благодарение на това въведение бе увеличена производителността на автомобила Brawn BGP 001.

Браун GP поднася най-голямата изненада през сезон 2009 и крайна сметка печели титлите при пилоти и конструктори. Малко след това отборът е продаден на Мерцедес.

Документалната поредица на Дисни Плюс включва общо 4 епизода. В тях има интервюта с няколко основните герои през тогавашната кампания- Рос Браун, пилотите Дженсън Бътън, Рубенс Барикело, техническият директор Ник Фрай, както и Кристиан Хорнер от Ред Бул. Отборът от Милтън Кийнс бе основният претендент на Браун GP.

Дисни обещава и кадри зад кулисите и достъп до архивите на F1, като голяма част от тях не са виждани досега.

Същевременно Рийвс е в ролята на водещ и един от изпълнителните продуценти на минисериала заедно с Нийл Дънкансън. Поредицата се продуцира от North One, сценарият е написан Саймън Хамерсън, а режисьор е Дарил Гудрич. Преди това той е режисирал филма „Ферари- Състезание за безсмъртие.“