Начало Рали Старозагорски пилот с пълна програма на планинско през 2016 г.

Старозагорски пилот с пълна програма на планинско през 2016 г.

46
0

Старозагорският автомобилен пилот Динко Иванов обяви плановете и очакванията си за следващия сезон. Състезателят на АСК Стара Загора дебютира в официални надпревари през миналата година на планинското изкачване в Шумен, но много бързо успя да се намеси в битката за победата в клас RC4 със своя Ситроен C2 R2.

През миналия сезон той завърши 4-и в генералното класиране в своя клас на планинско, печелейки състезанието извън шампионата „Шипка-Дамасцена“ (на втората снимка) в своя клас, като за малко изпусна второто място заради грешка в последното състезание. Сега целта е участие във всички състезание през сезона и класиране в челната тройка.

За момента Иванов изчаква да стане ясен календарът на БФАС, който ще бъде обявен в близките няколко дни, за да реши в кои състезания точно ще участва. При всички положения обаче той е насочил вниманието си към планинските изкачвания. Освен това има желание да се пусне и в няколко ралита или рали спринта, за да натрупа опит и да види нивото си на фона на най-добрите състезатели у нас.

За предстоящия сезон в планинския шампионат се очаква да отпаднат 2 състезания – Панагюрище и Раховец-Лясковец, като календарът да бъде от общо 6 надпревари – в Шумен, Благоевград, „Българка” в Сливен, Шипка-Дамасцена, класическата Шипка и Кюстендил.