Начало Рали Стартът на рали Германия ще е в Кьолн

Стартът на рали Германия ще е в Кьолн

43
0
Петер Солберг

Стартът на рали Германия ще бъде преместен през сезон 2013 г. Началото на надпреварата от световния шампионат традиционно се провеждаше в Трир, но догодина ще е в четвъртия по големина немски град – Кьолн.

Организаторите на надпреварата са решили да заложат на нова церемония и официално представяне. Те ще се случат близо до кьолнската катедрала на 22 август. Екипажите освен това ще карат отсечка преди да се върнат в Трир – Бланкенхайм. Едва след това ще се приберат в сервизния парк, като същинското състезание ще се проведе от 23 до 25 август.

Много сме доволни, че ADAC рали Германия ще стартира от Кьолн за първи път – заяви спортният вицепрезидент на ADAC Херман Томчик. – Надяваме се да привлечем още повече публика чрез преместването на началото в голям град, да запалим ентусиазма на хората за надпреварата. Смятаме, че Кьолн ще привлече внимание в световен мащаб към рали Германия. Отсечките пак ще са в района на Трир. Тази комбинация ще е перфектна и за феновете, и за пилотите – допълни той.