Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще има стартове, но без публика, смята Култард

Ще има стартове, но без публика, смята Култард

850
0
Дейвид Култард
Дейвид Култард; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Световният шампионат на Формула 1 така и не започна през 2020 г. и все още не е ясно кога ще има състезания. 8 старта от първенството досега бяха отменени или отложени. Организаторите на следващите надпревари наблюдават ситуацията с пандемията от COVID-19 в страните си, за да решат дали да ги провеждат. На този фон мнозина правят предположения какво ще се случи. Според бившия пилот от F1 Дейвид Култард например спортът ще се рестартира бързо малко по-късно през годината, но състезанията ще се провеждат без публика.

„Наистина смятам, че спортните прояви ще се завърнат много по-бързо, отколкото концертите и други събития, на които се събират много хора”, коментира Култард пред нидерландски телевизионен канал.

„Мисля, че надпреварите ще се провеждат без зрители по трибуните. Всичко, което се случва в момента, напомня на света, че трябва да е по-внимателен.”

Междувременно Бърни Екълстоун каза, че ако зависело от него, директно щял да отмени целия сезон 2020.

„Тове е единственото нещо, което може да се стори с оглед безопасността на всички. С целта да не започва изготвянето на глупави планове, които може да не се осъществят. Малшанс, но това е положението”, обясни 89-годишният англичанин в поредното си интервю през последните десетина дни – този път пред Ройтерс.

Бърни предупреди Либърти Медия да пази организаторите. Според него също така спортът трябва да се промени, за да овладее икономическия ефект от предизвиканата от кризата пандемия.

„В миналото отборите нямаха толкова служители и винаги им помагах, когато имаха проблеми. Давах им време да ми върнат парите. Понякога направо забравяхме да си съберем дълговете”, допълни той пред Дейли Мейл.

„Сега става дума за различни като големина суми. Аз бих купил всички промоутъри, които вършат добра работа. Бих поел риска вместо тях. След това ще отговарям за организирането на състезанията. Това първо. После бих опитал да запазя отборите – с обяснението, че трябва да променят начина си на работа. Че харчат прекалено много. Проклетите моторхоуми например. Там егото на някои хора пречи много.”

Екълстоун също така каза, че не би променял правилата в продължение на три години. При толкова предложения дали обмисля да купи обратно Формула 1 от Либърти Медия.

Отговорът е категоричен: „Никакъв шанс.”