Начало Рали Стайков начело в ERT2 след първия ден в Португалия

Стайков начело в ERT2 след първия ден в Португалия

63
0

Българският пилот Пламен Стайков и навигаторът му Давид Кварацхелия – Давидоне с Мицубиши Лансър Евро 9 се движат на първа позиция в клас ERT2, след първия ден на рали „Casinos do Algarve“, което е финала на Европейския Рали Трофей на ФИА.

Двамата се борят за титлата в този клас, където състезателите пилотират автомобили от бившата група N4. Център на ралито е град Портимо, Португалия.

Екипажът на „Staykov Racing – Georgia“ се намира на първо място във временното класиране в клас ERT2 и на 15-о място в генералното класиране. Екипажите минаха през 5 етапа, като последния от тях беше супер специален и стартира по тъмно. След петте етапа днес, Стайков натрупа преднина от 1:12.40 мин. пред втория.

Денят мина гладко за националните шампиони за 2016г. Те бяха най-бързи в своя класчетири от пет отсечки днес. Утрешния ден ще бъде по-дълъг, като пред пилотите има осем етапа, които ще решат състезанието.

Първият съботен етап стартира в 11:00 ч. българско време, като пилотите ще трябва да преминат през етапите „Monchique“ и „Chilrao“ по два пъти. Втората част от деня включва две минавания през отсечките „Nave Redonda“ и „Foia“.