Начало Рали Стайков първи от българите в Сибиу, Жеков спечели в Hyundai Racing Trophy

Стайков първи от българите в Сибиу, Жеков спечели в Hyundai Racing Trophy

98
0

Пламен Стайков с навигатор Давид Кварсцхелия-Давидоне с Мицубиши Лансър Ево 9 (на първата снимка) се класира първи от българските пилоти в рали Сибиу, което се проведе в Румъния и беше първи кръг от националния шампионат за 2016 г.

Така шампионът за 2014 г. спечели надпреварата за българското първенство, изпреварвайки с 20.7 сек Мартин Сурилов/Здравко Здравков с Мицубиши Лансър Ево 9 след общо 11 изминати скоростни отсечки.

Последните завършиха и трети в общото подреждане, където победител е местният ас Дан Гъртофан с навигатор Тудор Марза (Шкода Фабия R5). Румънецът, който в миналото участваше в рали България, разполагаше с по-силен автомобил и логично остави Стайков зад себе си на 1 минута и 11 сек.

Много силна езда прави и Игнат Исаев, който със своя Ситроен DS3 е 8-и в общото класиране, 3-и в класирането на националния щампионат и първи в своя клас 5 за ралито. Николай Златков със Субару Импреса STI, който след първия етап бе 2-и, се смъкна на 9-а позиция в края заради проблеми с колата.

При едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy с автомобили Хюндай i20 Coupe спечели Васил Жеков (на втората снимка), който завърши 23-и в общото подреждане и изпревари с 25 сек Григор Григоров. След тях се наредиха Христо Геров, Мирослав Ангелов и Симеон Симеонов.