Начало Рали Стефан Митов: Предизвикахме голям интерес сред местните

Стефан Митов: Предизвикахме голям интерес сред местните

65
0

Националният директор продажби на Хюндай в България Стефан Митов заяви, че провелия се в Сибиу, Румъния първи кръг от националния рали шампионат е бил успешен за едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, като пилотите са предизвикали голям интерес сред местните.

„Ралито беше трудно. Момчетата получиха един много добър тренинг. Целта на шампионата е да се развиват като пилоти и личности. Тук те имаха възможността да видят възможностите и на пилоти от чужбина. Българските пилоти показаха, че са стойностни, не само пилотите на Hyundai Racing Trophy, но и останалите момчета.”

„Направихме изключително голямо впечатление на румънските ни съседи, те проявиха интерес към шампионата, каза още Митов. – Независимо, че в Румъния имат такива подобни шампионати, интересът беше изключителен към боксовете ни и колите.”

Митов заяви още, че в Хюндай имат амбициозен план за още добро представяне в най-голямото ни състезание за 2016 – рали България, което се завръща на старото си място около Варна. Като целта на пилотите е да се състезават помежду си, да трупат опит, а най-важното е колите да издържат на тежките изпитания по отсечките.