Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стефано Доменикали отхвърли слух, че може да се върне във Ферари

Стефано Доменикали отхвърли слух, че може да се върне във Ферари

1159
0
Стефано Доменикали
Стефано Доменикали; снимка: Lamborghini

Стефано Доменикали отхвърли появил се наскоро слух, че може да се върне във Ферари. Той ръководи Скудерията от края на 2007 до април 2014 г. Понастоящем 54-годишният италианец е главен изпълнителен директор на Ламборгини. На въпрос от Кориере дела Сера как ще коментира слуха за евентуалното си завръщане в Маранело, той реагира с чувство за хумор.

„А не ме ли считат за наследник на Жан Тод като президент на ФИА или нов шеф на Либърти Медия?”, попита Доменикали

„Аз ръководя комисията на ФИА за надпревари с едноместни състезателни автомобили и оставам фен на Формула 1. Но оставам на настоящата си месторабота.”

Италианският мениджър сподели, че преди година Джон Елкан всъщност му отправил конкретна оферта. Той обаче нямал желание да се връща в Скудерията.

„Като става дума за Ферари, то новините и слуховете е невъзможно да се контролират. Познавам Елкан отдавна. Общуваме, обсъждаме теми от автомобилния свят. Но предположенията за мое връщане в Маранело не са нищо повече от неоснователни клюки”, допълни Доменикали.

Според него Матия Биното се справял със задачите си и като ръководител на отбора, и като технически директор

„Той бързо свикна с тази позиция, демонстрирайки управленски умения и балансиран подход. Мисля, че миналата година изхаби много енергия, когато беше необходимо да контролира [Себастиан] Фетел и [Шарл] Льоклер. Състезателите с шампионски амбиции не винаги се вслушват в инструкциите на отбора, особено ако са двама в един екип. Шарл притежава и талант, и добра психологическа подготовка. Освен това има и дългогодишен договор с Ферари. Сега на отбора е необходим само конкурентоспособен автомобил, всичко останало не е чак толкова важно.”