Начало Избрани Стела: Скоростта на MCL60 в Бахрейн надмина очакванията ни

Стела: Скоростта на MCL60 в Бахрейн надмина очакванията ни

2190
0
Макларън MCL60
снимка, Макларън

Андреа Стела каза, че скоростта на MCL60 в Гран при на Бахрейн е надминала очакванията му. Шефът на Макларън бе категоричен, че отборът е можел да вкара и двата автомобила в зоната на точките ако не се е сблъскал с технически проблеми.

Макларън претърпя пълен провал в първото състезание за 2023 г. беше пълен провал. Отборът от Уокинг не спечели нито една точка и се сблъска със сериозни проблеми с надеждността ма MCL60.

Първо дебютантът Оскар Пиастри бе принуден да приключи участието си в надпреварата заради проблем с електрониката. Следователно австралиецът изкара малко повече от 10 обиколки преди да се отпадне от първия си старт като пилот от F1.

Другият пилот на Макларън Ландо Норис видя карирания флаг, макар да бе затворен с 2 обиколки. Британецът имаше проблеми с пневматично налягане в двигателя на неговия болид, което изискваше той му да влиза в пита на всеки десет обиколки

„Най-хубавото нещо беше, че механиците имаха много тренировки за питстопове“, пошегува се Норис.

Въпреки тежкото начало на сезон 2023, Стела изтъкна положителните неща за британския отбор. Шефът на Макларън похвали състезателното темпо на MCL60, което е било над неговите очаквания.

„Най-положително нещо от цялото състезание  бе факта, че Ландо щеше да се бори за точки ако нямаше технически проблеми“, сподели Стела.

„Скоростта на MCL60 в Бахрейн надмина очакванията н Смятам, че в състезанието виждаме известно възнаграждение за работата, която свършихме през зимата в опит да подобрим взаимодействието между автомобила и гумите на Пирели.“

„Това със сигурност беше доста силно представяне от страна на Ландо. Оскар всъщност имаше добро износване на гумите в първия стинт. Той изпреварваше автомобили и се бореше за позиции. В крайна сметка най-положителното нещо бе това, че можехме да вкараме и двата автомобила в точките“, добави шефът на Макларън.

Още по време на представянето на MCL60 Стела предупреди, че не е много доволен от нивото на развитие на автомобила. Италианецът отбеляза, че първият голям пакет с актуализации ще бъде в четвъртия кръг за сезона в Баку. Стела все пак предположи, че MCL60 се представя по-добре от очакваното.

„Преди да дойда [в Бахрейн] си мислех, че ще ни бъде трудно да се борим за влизане в Q3 или класиране в зоната на точките, Въпреки това бяхме близо до постигането и на двете“, каза Стела. „Другият елемент, който трябва да признаем, е малките разлики в средата на колоната. Сигурен съм, че класирането щеше да бъде малко по-различно ако нямаше [виртуален] автомобил за сигурност“, завърши Андреа Стела.