Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стела: В момента Макларън е извън топ 4; Магнусен: Астън Мартин е...

Стела: В момента Макларън е извън топ 4; Магнусен: Астън Мартин е направил голяма крачка напред

2235
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис; снимка: Майкъл Потс

Тимът на Макларън си постави за цел влизането в топ 4 този сезон във Формула 1 по време на представянето на новия MCL60. В момента обаче екипът не е в тази позиция, сподели шефът на отбора Андреа Стела.

„Представянето ни е горе-долу на нивото, на което очаквах да е. Нямаше изненади. Данните (от аероизследванията и на писта) съвпадат. Дори по отношение на представянето нямаше особени изненади, въпреки че времената могат да зависят от нива на гориво, режими на двигателя, условия на пистата. Не знам колко се забелязва отстрани, но ситуацията на трасето се променя“, обясни Стела.

„В началото трябва да сме реалисти. Сезонът е дълъг, може да има промени в състезателния ред. Има развитие на колите през състезателната година и върху това се съсредоточаваме. Наясно сме, че имаме работа за вършене.“

„В средата на колоната екипите са много нагъсто. Това означава, че ако не си свършиш достатъчно добре работата дори при настройването на колите, може да имаш проблем да преодолееш дори Q1. Нашата цел за сезона ще е да сме в топ 4. В момента не бих казал, че сме в тази позиция“, призна новият шеф на Макларън

Андреа Стела обясни също така, че автомобилите, които са на писта през последните два дни, са били в края на развойния и влезли в производствен процес преди 2-3 месеца. Това означава, че новостите, каквито Макларън има още за началото на сезона, ще са готови до няколко седмици. Тези неща обаче не са толкова много, че да се говори за B-версия на MCL60.

Докато Макларън отстъпва позиции в сравнение с миналия сезон, Астън Мартин пък като че ли върви напред. Представянето на тима от Силвърстоун привлече вниманието и на наблюдатели, и на други отбори. В Ауто Мотор унд Шпорт дори цитираха неназован източник от един от F1 екипите, според когото Астън Мартин може да се окаже заплаха не само за Мерцедес, но и за Ферари.

Кевин Магнусен от Хаас посочи точно Астън Мартин като отбора, който го е впечатлил най-много по време на тестовете.

„Те изглежда вървят с постоянно темпо в дълги серии. Опитите им за бързи обиколки също изглеждат добре. Изглежда като че ли са направили голяма крачка напред“, коментира Магнусен.

Междувременно се разбра, че Ланс Строл е ходил при доктор Хавиер Мир

Ортопедът е прочут в състезателните среди като един от лекарите, при които най-често се лекуват пилотите от MotoGP. Строл не участва в тестовете заради контузия на ръката, получена при инцидент с колело миналата седмица. Не е ясно колко тежка е травмата и дали ще кара другата седмица в Гран при на Бахрейн. Доктор Мир е с огромен опит при подобни травми като се има предвид колко често пилотите от MotoGP ги получават.