Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще промени ли статуквото ФИА с новите подове

Ще промени ли статуквото ФИА с новите подове

ClubS1, брой 258

1951
0
ClubS1, брой 258, Формула 1, ФИА, Ферари
ClubS1, брой 258, Формула 1, ФИА, Ферари

Една от най-дискутираните теми във Формула 1 през последните седмици е тази за промените в правилата, целящи да се намали подскачането. То влезе във фокуса на всички още след Гран при на Азербайджан, след това и в Канада. Но промените бяха отлагани от ФИА на два пъти, за да бъдат въведени в Гран при на Белгия през август.

Проследявайки детайлно действията на ФИА търсим в този брой отговор на въпроса дали и доколко новите изисквания могат да променят съотношението на силите в Гран при?

Със сигурност още по-засилените мерки през 2023 г. могат да имат влияние върху борбата, но първо нека видим какви са промените и какъв ще е ефектът в есенната фаза на първенството.

В центъра на вниманието ни е и личността на д-р Хелмут Марко. Той се превърна в спорна, но важна фигура във Формула 1 в последните години. От него зависи всъщност повече, отколкото изглежда.

След пандемичните ограничения най-после имахме възможност и за открит разговор лице в лице, без маски и с Пиер Гасли, един от безспорните таланти в Гран при, който обаче има лоша техника през настоящата кампания

За разлика от много други французинът е готов да сподели какво не е наред. Сподели как изобщо се промени Гран при след драматичното изменение на регламента за 2022 г.

Хвърлихме поглед и към представянето на Макларън. Отборът от Уокинг се сблъсква с поне два проблема през 2022 г. – аеродинамична ефективност и скорост на горещи писти в перспективата на едно ново сътрудничество, което ако се осъществи, ще качи екипа в една различна орбита. Някогашните им съперници от Уилямс пък все по-често са сред компаниите с авангардни решения извън Формула 1, за едно от които ви разказваме.

Нашият колега Паоло д’Алесио ни връща този път назад в 75-годишната история на Ферари като производител към едно съперничество и работа с малко известния тим на Текно. То напомня на днешните отношения на Скудерията с Хаас или Алфа Ромео.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев