Начало Moto News Стонър няма намерение да се отказва преди края на сезона

Стонър няма намерение да се отказва преди края на сезона

35
0
Кейси Стонър

Кейси Стонър няма намерение да се отказва преди края на сезона, заяви самият пилот вследствие на слухове, че може да прекрати активната си спортна дейност по-рано от планираното след операцията на глезена му.

26-годишният пилот на Хонда претърпя хирургическа интервенция в родината си, след като падна по време на квалификацията на Индианаполис. Той обяви още през май, че краят на сезон 2012 г. ще е финал и на неговата кариера, но няма намерение това да се случи по-рано.

Целта ми е да се върна на мотора, защото друг край на всичко ще е ужасен за мен. Ще изкарам до финала. Връщам се възможно най-бързо, за да карам в колкото се може повече състезания преди да изтече сезонът. Глезенът ми може би няма никога повече да е същия като преди катастрофата, но трябва да приключа състезателната година – заяви Стонър.

6 надпревари остават от календара на МотоGP за 2012 г. Предпоследният кръг е на Филип Айлънд и Кейси много иска да кара за последно в домашния си старт. Той има забележителен успех в родната надпревара – спечели последните пет състезания там и определено няма желание да изтърве тазгодишното издание преди окончателно да сложи край през ноември след Валенсия.

Предстои ми работа и кариера, която да приключа – добави пилотът.

Главният изпълнителен директор на австралийската Гран при Андрю Уестакът заяви, че организаторите са въодушевени от доброто възстановяване на Стонър след операцията.

Вълнуваме се, че очаква толкова нетърпеливо домашното си състезание. Кейси е забележителен човек и постиженията му в МотоGP говорят много – каза още той.