Начало Moto News Стонър потвърди, че се връща на писта на Мотеги

Стонър потвърди, че се връща на писта на Мотеги

43
0
Кейси Стонър

Кейси Стонър потвърди, че се връща на писта на Мотеги, където след по-малко от две седмици ще се проведе 15-ти кръг от тазгодишния шампионат на МотоGP. Световният шампион за миналия сезон се възстановяваше след операция на десния глезен и не бе сигурен кога отново ще може да се състезава.

Премина още една сравнително спокойна седмица в Австралия, през която си почивах, провеждах физиотерапия и следвах съветите на лекарите, за да се възстановя. Добрата новина е, че чувствам, че ще мога да се състезавам на Мотеги и се връщам при отбора си следващата седмица! – написа пилотът в блога на уебсайта на тима. – Този уикенд ще съм във V8 шампионата и това определено е едно от най-страхотните събития в света на автомобилния спорт. Щастлив съм, че ще посетя състезание от тези серии и тази година. Благодаря за всички мили пожелания в блога, нямам търпение да се завърна на Мотеги пред феновете на Хонда в домашния старт на екипа.

Стонър падна в квалификацията на Индианополис и макар да участва в състезанието там, след това се подложи на операция по съвет на лекарите. Хирургическата интервенция бе проведена в родината му Австралия и всичко премина добре. Джонатан Рей от световния шампионат по супербайк го заместваше в последните два старта.

Кейси има 1 победа и 3 подиума на пистата Мотеги. Той вече няма математически шанс за титлата тази година, но целта му ще е победа, тъй като се оттегля от спорта в края на сезона.