Начало Рали Стратиев води след първия ден на Твърдица-Елена, Станчовски първи в HRT

Стратиев води след първия ден на Твърдица-Елена, Станчовски първи в HRT

201
0
Мирослав Ангелов

Тихомир Стратиев от екипа на Марина Моторспорт с Пежо 208 R2 води след първия ден на рали Твърдица-Елена, който е 3-и кръг от националния рали шампионат.

След 3 скоростни отсечки варненецът има аванс от 12.3 сек пред Мирослав Ангелов със същия автомобил. Трети е Григор Григоров с Пежо 208 R2, който е на 19.3 сек от лидера. Стратиев бе най-бърз в 2 от 3-те отсечки за деня, като първата бе изцяло на мокро заради падналия дъжд.

9-и в общото класиране и първи в едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy е Денис Станчовски с навигатор Младен Карчев. Тийнейджърът направи страхотно преминаване на първия етап Твърдица, в който се класира 8-и в общото подреждане и изпревари Симеон Симеонов/Йордан Йорданов с 25.9 сек.

В следващите две Мони успя да съкрати част от аванса му, като направи отлично преминаване на градския етап Хюндай, но в крайна сметка Денис завърши деня с преднина от 21 сек. Трети в HRT е новият пилот в шампионата Боян Гетов с навигатор Стефан Кънчев, а 4-и Виктория Гъркова/Велислава Павлова.

Треньорът на Motor Sport Academy Петър Гьошев и състезателите са доволни от представянето, а автомобилите са в отлично състояние преди втория ден на ралито.

Утре предстоят още 6 скоростни отсечки. Денят започва със скоростния етап Чумерна, който е 7.74 км и е от 8:45 сутринта. Следват Буйновци – 19.90 км и новият етап Лазарци – 5.60 км, който ще се кара и в двете посоки. Последни са дългият 29 км Елена-Твърдица и power stage Предела – 24 км, които според пилотите и организаторите ще бъдат решаващи, поради тяхната сложност и спускания.