Начало Рали Стратиева и Аврамов направиха равносметка на изминалия сезон

Стратиева и Аврамов направиха равносметка на изминалия сезон

297
0
Аврамов и Стратиева с камен Михайлов, снимка: Астра Рейсинг

На специално парти Екатерина Стратиева и нейният навигатор Георги Аврамов направиха равносметка за изминалия състезателен сезон. Катя спечели Европейската титлата при жените за трети път след тези през 2014 и 2015 г.

„След успеха на рали „Барум“ в Чехия, когато победих водачката в класирането, дойде апетитът. Последваха ралитата в Кипър и Унгария, за да дойде и трофеят отново в България“, коментира Стратиева.

„Отговорността да си навигатор е доста голяма, тъй като трябва да си донякъде и в главата на пилота, не е само да му казваш с каква скорост и на каква предавка да се движи. Понякога трябва да го накараш да даде максимума от себе си. В друг случай да намали темпото, сложно е“, добави навигаторът Георги Аврамов.

Събитието беше уважено и от председателя на автомобилната федерация Камен Михайлов, а също така и от председателя на СБА Емил Панчев.

Що се отнася до рецептата да бъдеш шампион е усърдна работа, която в един момент се отплаща, или както каза европейската шампионка „дойде време да се берат плодовете на усилията положени през тези 14 години в рали спорта“

Стратиева благодари на всички партньори, приятели и медии, за изминалия сезон.

Екатерина Стратиева
Екатерина Стратиева