Начало Рали Стратиева с 12-то поредно участие на юбилейното Рали Барум

Стратиева с 12-то поредно участие на юбилейното Рали Барум

313
0

Екатерина Стратиева се включва в Европейския рали шампионат за 2021 г. в 4-тия кръг за сезона. Това ще е 12-ти пореден старт в класическото рали Барум, което тази година чества своя 50-ти юбилей.

Навигатор ще бъде Георги Аврамов. Състезанието ще се проведе през последния уикенд на август (27-29), което ще бъде базирано в град Злин, Чехия. Общата дължина на ралито ще бъде 785.65 км, от които 210.9 км разпределени в 15 скоростни етапа.

Екипажът ще разчита на своя автомобил – Peugeot 208 R2. Както и в предния сезон, и сега Стратиева /Аврамов ще се състезават за един от най-големите отбори в Европейския шампионат – Saintéloc Junior Team от Франция, който се грижи и за обслужването на автомобила! За отбора в предстоящия старт ще вземе участие и европейският шампион за 2020 Алексей Лукянук / Алексей Арнаутов – Citroen C3 Rally2. Заявените екипажи са 143 от 24 националности.

„Знаете, че за мен това е много повече от рали! Това е една сбъдната мечта! Участието ми на рали Барум за 12-ти пореден път е история! Няма да спирам да казвам, че на това състезание са най-верните фенове, едни от най-добрите отсечки, в които съм се състезавала….просто това е най-доброто рали за мен!, каза Стратиева.

Влизаме в шампионата малко късно, но плановете ни са да направим всички асфалтови старта до края на годината. Очакват се температури между 12-25 градуса. Има възможност и да вали в някои от дните. Няма как да не благодаря на компаниите, които ми помагат и заради, които се случват нещата. А именно ПЕТРОЛ , които са зад мен от 2014 г. Разбира се и на ПОД БЪДЕЩЕ, BOSCH, Verso Travel, Astra Optic, които помагат през цялата година на отбора ми!”

Георги Аврамов и Екатерина Стратиева