Начало Рали Катя Стратиева със специална награда след 10-ото си участие на рали Барум

Катя Стратиева със специална награда след 10-ото си участие на рали Барум

334
0

Екатерина Стратиева беше удостоена с особена награда при 10-ото си участие на рали Барум в Чехия. На финала на 48-ото издание на състезанието кметът на Злин Мирослав Адамек й връчи символичния ключ на града като признание за цялостния й принос към ралито.

Стратиева завърши на трето място при жените на Барум и 4-а в своя клас с новия за нея автомобил Хюндай i20 купе, предоставен й от Motorsport Academy и Петър Гьошев.

Тя сподели, че е приятно изненадана от колата и се е чувствала по-силна в късите технични етапи. Целта й обаче е била да стигне до финала, затова е пазела силите си в дългите отсечки, за да успее да издържи докрай.

„След 10-годишно преследване на мечтата, с много борбеност, лишения, постоянство, дойде мигът, в който това стана реалност, каза европейската шампионка при дамите от близкото минало. – На финала на 48-мото Рали Барум получих признанието на организаторите и община Злин. Кметът на града г-н Мирослав Адамек ми връчи „ключа на града“, считан за символ на почетен гражданин!

Не знам как да опиша усещането, защото за мен това е огромно признание за цялото усилие и всичко свършено назад през годините. За цялата ми кариера това отличие се нарежда на челна позиция редом до това от 2012 – трофей за млади надеждни пилоти в памет на Ричард Бърнс!“