Начало Избрани Строл не разбира наказанието си в Гран при на Австралия

Строл не разбира наказанието си в Гран при на Австралия

1356
0
Ланс Строл
Ланс Строл, снимка Астън Мартин

Ланс Строл не разбира наказанието си в Гран при на Австралия. Пилотът на Астън Мартин бе санкциониран с 5 секунди след неправилна маневра по време на битката си с Валтери Ботас. Канадецът беше санкциониран за това, че е направи движение срещу финландеца на главната права.

Строл се върна на състезателната линия и след това отново се премести надясно, за да се защити от поредното движение на Ботас. Второто движение нарушава регламента, който забранява повече от една промяна на посоката за защита на позиция“, се казва в обобщението на стюардите за инцидента.

Строл призна, че се е преместил надясно за втори път при борбата си с Ботас. От другата той настоя, че не е направил нищо нередно в защитата на позицията си срещу финландеца.

Не го разбирам. Това бяха двама души, които се бореха през цялото време“, сподели Строл.

Мога да правя различни движения по правата, стига да не се провирате, когато отзад се приближава друг автомобил.“

„Направих тази маневра, за да се опитам да прекъсна въздушната струя, а не за да се защитя. Въпреки това те ме санкционират за това. Не го разбирам. Предполагам, че в момента се случват много смешни решения.“

Петте секунди наказание на Строл не промениха крайната му позиция в състезанието на Албърт парк. Пилотът на Астън Мартин финишира на 12-та позиция, което е извън зоната на точките. Той получи и наказателна точка, добавена към лиценза му от ФИА. Така увеличи броят на неговите точки в последния 12-месечен период стана 8. Строл е само на 4 пункта от това да получи забрана за участие в състезание.

Канадският състезател на Астън Мартин също беше критикуван заради изпреварване срещу Ботас в 40-ата обиколка, когато приключи виртуалния период на автомобила за сигурност. Ботас и неговият екип на Алфа Ромео бяха недоволни от това действие. Те смятаха, че финландецът е бил принуден да напусне очертанията на пистата.

Но предизвикателният Строл отново отхвърли оплакванията на съперника си и не смята, че е направил нещо лошо.

Той спеше при виртуалното рестартиране с кола за сигурност, така че го хванах неподготвен“, каза Строл. „Чувствах, че това е добра възможност да го изпреваря.