Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл с 10-секундно наказание за удара с Гасли. Норис се размина с...

Строл с 10-секундно наказание за удара с Гасли. Норис се размина с предупреждение.

2495
0
Ланс Строл
Ланс Строл, снимка: Пирели

Ланс Строл получи наказание от 10 секунди за катастрофата си с Пиер Гасли в последните обиколки на Гран при на Русия. Строл удари пилота на Алфа Таури в 8-ми завой докато все още беше с твърдите гуми, а пистата бе мокра. Стюардите са отбелязали този факт, но въпреки това са решили, че е било отговорност на канадеца да остави повече място.

Ланс също така получи две наказателни точки, с което вече има 8. При 12 наказателни точки в период от една година, той ще трябва да пропусне една надпревара.

„Стюардите изслушаха пилотите на кола номер 18 (Ланс Строл), пилота на кола номер 10 (Пиер Гасли) и представителите на отборите. Те също така прегледаха записите и прецениха, че вината е изцяло върху кола номер 18 за сблъсъка с кола номер 10 в 8-ми завой.“

„Въпреки че отбелязаха доказателствата на пилота на кола номер 18 за това, че пистата е била хлъзгава, а той е използвал износени твърди гуми, стюардите прецениха, че отговорността да остави достатъчно място на пистата тъкмо поради същите обстоятелства е изцяло на пилота.“

В същото време, Ландо Норис не бе наказан за преминаването на бялата линия при влизането си в питлейна. Подобно на Строл, Норис също бе с износени твърди гуми. Той не успя да вземе завоя на влизане в пита и излезе отново на пистата, след което отново продължи към бокса. Стюардите обаче са преценили, че Норис е намалил достатъчно скоростта си. Те не считат пресичането на бялата линия за умишлено или предвидимо заради условията.