Начало Moto News Сузуки се подготвят за връщане в МотоGP през 2014 г.

Сузуки се подготвят за връщане в МотоGP през 2014 г.

40
0
Джон Хопкинс,Сузуки

Сузуки искат да се върнат в МотоGP през 2014 г., но отхвърлиха възможността да участват още догодина в шампионата в отделни стартове. Спортната програма все още не е получила окончателно одобрение от компанията, но вече се работи по създаването на заводски отбор и мотор, разкри водещият проекта Сатору Терада.

Целта ни е да се върнем през 2014 г. Трябва да кажа, че все още не сме получили пълно одобрение – финалното решение зависи от топмениджмънта, тъй като бюджетите идват от там – обясни Терада пред Мотоспринт. – Хората в състезателния департамент не могат да направят нищо, тъй като одобрението не зависи от тях. След година обмисляне обаче началниците разбраха, че наистина можем да започнем отново да се състезаваме. Сузуки има дълга история в надпреварите, всъщност винаги сме участвали в спорта и на никого не му хареса решението да си тръгнем в края на 2011 г.

Целта на Сузуки е да направят чисто нов мотор, с който да са конкурентоспособни още от първите си стартове. Новата концепция изисква време и затова 2014-та е далеч по-реалистична цел.

Ще се върнем в шампионата като хората. Не ни вълнува да правим тестове с уайлдкард участия. Все още не сме напълно доволни от резултатите на прототипа, но не сме и очаквали нещо изумително в настоящия момент. Машината все още е прототип, тоест го използваме най-вече за събиране на данни, за да направим истинския мотор – допълни Терада.