Начало Рали Световният съвет потвърди, че няма да има нови WRC стартове през 2013...

Световният съвет потвърди, че няма да има нови WRC стартове през 2013 г.

35
0
Яри-Мати Латвала

Световният съвет за автомобилен спорт на ФИА потвърди след днешното си заседание в Париж, че догодина няма да има нови стартове в световния рали шампионат. Бе публикуван само списък на надпреварите без дати с обосновката, че ще се вземат предвид календарите и логистиката на останалите серии, администрирани от федерацията, за да се избегнат (където е възможно) евентуални сблъсъци на стартове и припокривания.

Обявените ралита са: Аржентина, Австралия, Финландия, Франция, Германия, Великобритания, Гърция, Италия, Мексико, Монте Карло, Португалия, Испания и Швеция.

Нови кандидати ще бъдат разглеждани за календара през 2014 г., за да сме сигурни, че събитията отговарят на изискванията за WRC старт. Тези ралита ще се проведат и ще бъдат наблюдавани преди края на април през 2013 г. Бразилия и Южна Африка вече изразиха интерес за участие – се казва в решението.

По отношение на промоутъра на WRC, то от Световния съвет обявиха, че поканата на федерацията отпреди няколко месеца е получила многобройни отговори. С последните избрани кандидати се провеждат финални дискусии, за да се изгради възможно най-добрата платформа за управление на шампионата. Последни препоръки ще бъдат предоставени на Световния съвет най-късно през септември. Това обаче означава, че серии ще продължават да имат проблеми с отразяването и всички останали дейности, обичайно поемани от промоутър.