Начало Рали Танак води с 4,2 сек пред Микелсен в Полша

Танак води с 4,2 сек пред Микелсен в Полша

47
0

От Танак приключи първия ден на рали Полша като лидер в генералното класиране на състезанието. Естонецът, който е зад волана на Форд Фиеста RS WRC, води битка с Андреас Микелсен (Фолксваген) и Хейдън Падън (Хюндай), в която надделя след пет етапни победи.

„Беше страхотен ден, особено следобед, когато постигнахме прекрасен ритъм”, коментира Танак. „Отсечките са много бързи, някои – наистина трудни, но бяхме на ниво и натиснахме здраво. Няма друг начин, ако искаш да победиш.”

Микелсен е само на 4,2 сек зад От, а Падън – на 6 от норвежеца.

Пилотът на Фолксваген не бе особено доволен от настройките на своето Поло R WRC през втората половина от деня за разлика от сутринта: „Опитахме да не губим време спрямо съперниците. Като цяло съм доволен, тъй като извлякохме максимума. Предстоят ни още два дни, изпълнени с предизвикателства.”

Падън отбеляза, че битката в челото е много оспорвана и бе наистина доволен от трите си успеха в скоростни отсечки.

„Стартът ни бе добър. Чувствах се комфортно в автомобила от самото начало на петъка. Дори следобед, когато нещата не се развиха както се надявахме, успяхме да вървим достатъчно близо до съперниците. Има какво още да подобрим. Знаем, че трябва да сме съсредоточени, но определено се чувствам уверен”, допълни Хейдън.

Трикратният световен шампион Себастиен Ожие е на четвърта позиция (+16,3 сек спрямо Танак), следван от Тиери Нювил (Хюндай), Яри-Мати Латвала (с третото Поло), състезателите на Ситроен Стефан Льофебр и Крейг Брийн, пилотите на М-Спорт Ерик Камий и Мадс Остберг и т.н.