Начало Рали Танак увеличи преднината си в Аржентина

Танак увеличи преднината си в Аржентина

39
0
От Танак

От Танак увеличи преднината си в рали Аржентина след втория ден на надпреварата. Естонецът спечели пет от седемте отсечки в събота и авансът му преди финала е 46,5 секунди.

След като спечели последните три състезателни дистанции в петък, Танак взе още три през първата половина на деня. Времето бе диаметрално противоположно и стелещата се над трасето гъста мъгла бе истинско изпитание за нервите и смелостта на екипажите.

Танак обаче все пак намали, след като се оказа със счупен преден десен амортисьор и проблеми в управлението на автомобила си.

„Ситуацията бе наистина трудна. Маслото изтече от амортисьора и нямах сервоуправление. Не усетих да съм натискал особено през деня. Чувствах се прекрасно в колата и след като всичко върви толкова добре, защо да не му се насладя?”, коментира От.

Зад него Тиери Нювил измести Крис Мийк от второто място, но не поемаше излишни рискови по каменистия терен.

„Можеше и повече, но не бе необходимо”, заяви белгиецът, чийто аванс спрямо съотборника му Дани Сордо е 21,7 сек. Двамата бяха единствените други пилоти, взели победа в отсечка – по една. Сордо ще се бори за подиума, след като Мийк загуби повече от две минути и потъна до осмо място.

„Наложи се да спра заради спукана гума. По средата на пътя имаше камък. Видях го, но не можах да го избегна, минах отгоре му и гумата веднага се спука”, обясни той.

Четвърти в подреждането е Себастиен Ожие, който бе пределно внимателен в мъглата. Зад него се класира Андреас Микелсен. Норвежецът направи промени по автомобила си на обедния сервиз и следобед бе по-доволен от настройките.

Крейг Брийн отпадна от битката, след като от шеста позиция обърна Ситроен-а си. Повреден ролкейдж го извади изцяло от състезанието.