Начало Рали Тежък първи състезателен ден на офроуд рали „Гърция”

Тежък първи състезателен ден на офроуд рали „Гърция”

31
0

Екипажът на Hyundai Off-Road Racing Team – Иванчев/Николов e 5-и при автомобилите и 10-и в генералното класиране в първия ден от втория кръг на Източноевропейския шампионат „Баха” в Гърция. Със средна скорост от около 60 км/ч в планинските участници, автомобилът Hyundai Santa Fe T1е със сериозна заявка за втория състезателен ден.

Първите етапи от офроуд надпреварата се оказаха изключително трудни и тежки за участниците в шампионата, като след 200 състезателни километра, само 25 екипажа от 48 стартирали успяха да влязат във времето. Много бързи трасета с прах и малко видимост изиграха лоша шега на участниците, като от българските екипажи с голямо изоставане, поради технически причини, са отборите на Константин Чолаков и Руси Русев.

Останалите българи се движат с добро темпо, като с второ време е прототипа бъги на Дончо Цанев и Ива Бонева, с първо време в категорията си и седмо в генералното са Гочев и Христов, въпреки забавянето от спукана гума,  следвани от Гергов и Колев.

Лидери в класирането до момента са израелски екипажи, следвани от българските. През втория състезателен ден предстои етап с дължина 400 км с денивелация от 600 до 2020 метра надморска височина.