Начало Рали Тийм HRC обяви пилотите си за Дакар

Тийм HRC обяви пилотите си за Дакар

97
0

Тийм HRC – заводският отбор на Хонда – обяви пилотите за третото си поредно участие в рали Дакар. За екипа ще се състезават отново Елдер Родригес (Португалия), Хоан Бареда (Испания) и Пауло Гонкалвеш (Португалия). Към тях ще се присъединят чилиецът Джеремая Израел и Лая Санс от Испания. Те ще карат новия CRF450 RALLY.

Рали Дакар е най-тежката надпревара за издръжливост и подлага на безмилостен тест качествата на участващите в него машини. Изданието на надпреварата през 2015 г. ще започне на 4 януари в Буенос Айрес (Аржентина). То ще продължи две седмици, през които ще бъдат изминати 9000 км в Аржентина, Боливия и Чили. Трасето на състезанието покрива всевъзможни терени. Финалът е на 17 януари обратно в аржентинската столица.

Пилотите на HRC работят упорито по подготовката си за изпитанието. Родригес, Бареда и Гонкалвеш участваха в няколко кръга от тазгодишния крос кънтри рали шампионат на ФИМ. Настоящият световен шампион Гонкалвеш спечели първия кръг от първенството (Абу Даби Дезърт Челъндж). Бареда бе пръв в Сийлайн крос кънтри Рали в Катал. Израел е считан за един от най-добрите чилийски пилоти, а Санс е наричана „Супер жена”, като тя бе най-добре класиралата се дама в Дакар в началото на 2014 г. – 16-та в крайното класиране.

Мартино Бианки продължава да води отбора, чийто директор е Кацуми Ямазаки. Към тях като тийм мениджър ще се присъедини Волфганг Фишер, който притежава огромен опит в тази област.

Хонда участва със заводски тим на Дакар от 2013 г., като целта на отбора е да спечели надпреварата при моторите.