Начало Рали Трето място за Hyundai off-road racing team в Баха 500

Трето място за Hyundai off-road racing team в Баха 500

35
0

Българският екипаж Цветомир Иванчев/Ивайло Николов извоюва третото място сред автомобилите на румънското офроуд рали – Баха 500. На втора позиция е друг роден екипаж – Николай Колев/Димитър Колев. Източноевропейският шампионат приключи в събота, 23 април, след изключително дълъг и изтощителен ден за всички участници.

500 км неравности, труден и специфичен терен подложи на изпитание участниците в ралито, като от 46 подадени заявки за старт, едва 20 екипажа достигнаха до финал. В петъчния ден, българският тандем – Иванчев/Николов записа трето време при автомобилите в пролога и успя да го запази след продължителния 12-часов маратон в събота. След стотния състезателен километър екипажът на HYUNDAI OFF-ROAD RACING TEAM получи малък проблем с електрониката и се наложи да кара с по-ниска скорост, но въпреки това запази почетното трето място и стигнаха до подиум.

Цветомир Иванчев и Ивайло Николов изразиха своите позитивни впечатления от ралито и опонентите си и са доволни, че финишират на трето място със състезателния си Hyundai Santa Fe T1. Това е истински подвиг, показващ издръжливостта на екипаж и машина, който постави българския тандем на подиума на рали Баха 500 в Букурещ, Румъния.