Начало Рали Танак увеличи преднината си в Полша

Танак увеличи преднината си в Полша

30
0

От Танак увеличи преднината си спрямо Андреас Микелсен в рали Полша на 21,3 секунди през втория ден на надпреварата. Трети продължава да е Хейдън Падън (Хюндай).

Естонският пилот, който кара частен Форд Фиеста RS WRC, започна деня с малко над 4 секунди разлика с Микелсен. Той бе безупречен сутринта и спечели три етапни победи, увеличавайки аванса на над 18 секунди.

„В добра форма сме. Сутринта бях на пълна газ във всеки завой. Направих всичко възможно, за да увелича разликата. Знаех, че следобедът ще е труден заради убийствената жега – гумите са особено натоварени. Но съм спокоен”, коментира Танак.

Последният ден на рали Полша включва четири отсечки, но метеорологичните условия ще са напълно различни. Прогнозата е за пороен дъжд вместо 30-градусовата жега от събота.

Микелсен заяви, че денят е бил много труден за него и е карал на ръба през цялото време.

„Стартовите позиции на практика създават две отделни ралита. Едното е за потеглящите в началото, а другото – за екипажите, за които пътят вече е разчистен. Сторихме всичко по силите си днес. Малка грешка ни коства около пет секунди – спрях прекалено късно за едно отклонение и се изпързалях. Но не можехме да сме кой знае колко по-бързи. Няма да се отказваме”, допълни норвежецът.

Падън поддържаше добро темпо през деня и в събота вечер бе на 15,7 секунди пред съотборника си в Хюндай Тиери Нювил. Изоставането му от Микелсен пък е само шест секунди и половина.

„Нелош ден. Битката с Андреас все още е сериозно, докато От дръпна напред. Ситуацията през втората половина на съботата бе по-сложна. Колата бе по-нервна в това толкова топло време, но съм доволен от промените, които направихме снощи. Постепенно се концентрирахме върху нашето състезание, но възможността за дъжд утре може да направи нещата много интересни!”, коментира Хейдън.

Пети в генералното класиране е Яри-Мати Латвала, следван от Себастиен Ожие, Стефан Льофебр, Крейг Брийн, Ерик Камий, Мадс Остберг.