Начало Рали Тежък инцидент в Швеция забави шейкдауна

Тежък инцидент в Швеция забави шейкдауна

60
0

Тежък инцидент забави шейкдауна на рали Швеция. Полякът Михал Соловов излетя на завой, преобърна се и удари фотограф.

Катастрофата стана пред очите на нашия човек на ралито Руслан Вуцов. Соловов излетял от дясната страна на трасето на опасно място, на което фотографът рискувал да застане. Форд-ът на поляка буквално се превъртял във въздуха и ударил с покрива си човека, който излетял на 20 метра навътре в гората.

Шейкдаунът бе спрян за малко след катастрофата. Пожарни коли извадиха състезателния автомобил, а фотографът бе откаран в болница в тежко състояние.

52-годишният пилот се състезава с лични средства в различни рали шампионати. Той е сред най-богатите бизнесмени в родината си с лично състояние от над 2 милиарда долара.

Очаквайте по-късно ексклузивни кадри от инцидента и информация за развитието на втория кръг от шампионата.

Организаторите на рали Швеция пуснаха изявление по повод станалото, което гласи:

– В 8:38 полският състезател Михал Соловов излетя от пътя малко преди края на отсечката и удари акредитиран фотограф. Спасителният автомобил на организаторите и линейка пристигнаха на мястото на инцидент в 8:53 и установиха, че мъжът е в съзнание, без сериозни наранявания. Фотографът бе откаран в болница в Карлщад за прегледи. Първоначалната преценка сочи, че всички обезопасителни процедури са правилно приложени. Продължаваме да наблюдаваме ситуацията.