Начало WRC News Танак и Ярвеоя остават в болница през нощта като предохранителна мярка

Танак и Ярвеоя остават в болница през нощта като предохранителна мярка

1047
0
От Танак
От Танак; снимка: Хюндай

От Танак и Мартин Ярвеоя ще останат в болница тази нощ вследствие на тежката катастрофа, която претърпяха в началото на петъчния ден от рали Монте Карло. Двамата слязоха сами от автомобила си след инцидента. По-късно от отбора съобщиха официално, че са добре.

Танак и Ярвеоя преминаха необходимите прегледи, които са стандартна процедура след подобна катастрофа. Лекарите решиха да ги задържат в болницата през нощта като предохранителна мярка. Екипажът няма да продължи участието си в ралито. Състоянието на автомобила им след ударите подсказваше подобно развитие.

„Най-важното е, че От и Мартин са добре след катастрофата. В такива случаи приоритет винаги, на първо място е състоянието на екипажа. Резултатите от прегледите са добри. Те ще останат в болницата през нощта, което също е рутинна процедура”, заяви шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо.

„На първо място, Мартин и аз се чувстваме добре”, коментира Танак

„Възстановяваме се и скоро ще сме във форма. В първите отсечки напредвахме стъпка по стъпка. Не разбрах точно какво стана снощи. След това работихме доста с инженерите и сутринта се чувствах по-комфортно зад волана.”

„Още преди инцидента имаше няколко лоши момента. В първата петъчна отсечка попаднахме на черен лед и се завъртяхме. Трябва да отбележа, че това е класическо Монте Карло. Убеден съм, че всички изживяват спънки. Нормално е при подобни условия.”