Начало Рали Танак убедителен лидер след втория ден в Уелс

Танак убедителен лидер след втория ден в Уелс

68
0

От Танак е убедителен лидер след втория ден на рали Великобритания, което се провежда на територията на Уелс. Пилотът на Тойота има аванс от 28.8 сек пред лидера в шампионата Тиери Нювил с Хюндай i20.

На втората позиция дълго време се движеше Елфин Еванс с Форд Фиеста от екипа на М-Спорт, но британецът загуби мощност в първата отсечка следобед и в крайна сметка отпадна.

Време загуби и Яри-Мати Латвала с Тойота. Камък счупи предното стъкло на финландеца в предпоследната за деня 8-а отсечка, който съответно трябваше да намали темпото. След края на етапите за днес той е на 2.5 сек от Нювил.

На 4-а позиция е друг пилот на Тойота Есапека Лапи, като изглежда бързите отсечки пасваха на японския автомобил. Финландецът обаче нямаше темпото на своите съотборници, като заяви, че не е бил достатъчно смел да натиска, тъй като е имал трудности с баланса на колата.

Световният шампион Себастиен Ожие с Форд Фиеста имаше сериозни проблеми с колата си. Французинът загуби първа и втора предавка преди сервизния парк и това му коства ценни секунди. Скоростната кутия и съединителят все пак бяха сменени и се задържа на 5-а позиция, на 9.4 сек от втория Нювил.

Преди последните 3 отсечки пред Ожие беше съотборникът му Теему Сунинен, но финландецът катастрофира в последната отсечка и заседна в канавката. От това се възползва Крейг Брийн със Ситроен C3, който излезе на 6-а позиция.