Начало Рали Танак начело в рали Финландия преди последния ден

Танак начело в рали Финландия преди последния ден

245
0
От Танак
От Танак, снимка: Тойота

От Танак с Тойота Ярис излезе начело в рали Финландия преди последния ден от надпреварата утре. Лидерът в шампионата има аванс от 16.4 сек пред Есапека Лапи със Ситроен С3. Трети на почти половин минута от водача е Яри-Мати Латвала с Тойота, който бе първи след петъчния ден.

Танак, Латвала и третият пилот на японския тим Крис Мийк водеха страхотна битка за първото място днес, като след 13-ата отсечка тримата бяха събрани в едва 0.6 сек.

В 14-ия етап обаче Латвала спука задна лява гума, а Мийк отпадна след счупено задно ляво окачване. Оказа се, че и двамата са ударили един и същи голям камък.

В същото време в следобедните отсечки Лапи повиши темпото си и се озова на 2-ата позиция. Утре той ще се бори да задържи Латвала зад себе си в оставащите 4 отсечки.

„Беше добър и чист ден за нас, каза Танак. – Започна с голямо натискане от моя страна. След това следобед преминаванията ми бяха чисти. Чудесно е да имам малко повече преднина.“

Оспорвана битка за 4-ото място водят трима пилоти. Това са Андреас Микелсен с Хюндай i20, шампионът Себастиен Ожие със Ситроен C3 и Крейг Брийн с Хюндай i20. За момента 4-и е норвежецът, който има 2.6 сек пред Ожие и 8.6 сек пред каращия за първи път този сезон Брийн.

На 20 сек зад Крейг е Тиери Нювил с 3-ата кола на Хюндай. Вчера претендентът за титлата нямаше нужното темпо, а днес не успя да навакса особено.