Начало WRC News Танак отива в Хюндай за 2 години

Танак отива в Хюндай за 2 години

694
0
От Танак
От Танак; снимка: Хюндай Моторспорт

Световният рали шампион за 2019 г. От Танак ще се присъедини през следващия сезон към тима на Хюндай, съобщиха официално от екипа от Алценау. Естонецът е подписал двегодишен договор. От отбора потвърдиха и програмата на Себастиен Льоб за догодина – деветкратният носител на WRC короната ще продължи да работи с екипа с лимитирана програма.

Така за Хюндай ще се състезават общо 4 екипажа с пилоти Танак, Льоб, Тиери Нювил и Дани Сордо, който ще дели третата кола на отбора с французина. От отбора отбелязват също така, че продължават да водят дискусии с Андреас Микелсен и Крейг Брийн за възможни общи проекти през 2020 г.

„Вълнувам се, че ще се присъединя към Хюндай Моторспорт от 2020 г.“, коментира Танак

„Визията на Андреа [Адамо] е многообещаваща и пасва на собствените ми амбиции за бъдещето. За мен е голяма част да получа възможност да карам за отбора в толкова вълнуващ етап от развитието ни – и моето, и на екипа. Уважавам постиженията на Хюндай. През последните няколко сезона водим постоянна битка с екипажите на отбора. Те винаги са имали конкурентоспособен екип и отбор. Ще е интересно какво ще стане, когато сме от една и съща страна на барикадата.“

Шефът на Хюндай Моторспорт Адамо допълни, че привличането на Танак е демонстрация на продължаващата отдаденост и амбиции на екипа му във WRC.

„Присъединяването на От и Мартин [Ярвеоя] ни дава възможност да сме в челото и през следващите сезони. Той е изключителен талант – това всички го виждаме, забележително бърз и постоянен на всякакви терени и ще е истински ценна придобивка за Хюндай Моторспорт“, заяви той.

„Така и четирите ни екипажа за 2020 г. са потвърдени. Тиери и От ще карат във всички 14 кръга на първенството. Дани и Себастиен ще делят третия автомобил.“