Начало Рали Танак отново ще се състезава във WRC

Танак отново ще се състезава във WRC

18
0
От Танак

От Танак получи нов шанс да се състезава в световния рали шампионат. Естонецът обяви, че ще кара догодина с програма, в която не е включен единствено първият кръг от първенството в Монте Карло.

Танак ще кара в част от състезанията Форд Фиеста WRC на М-Спорт – с нея ще е в Швеция, Португалия и Италия. В останалите кръгове ще е с Форд Фиеста R5 и ще се надбягва във WRC2 заедно с Яри Кетомаа.

Това е невероятна възможност за мен да се върна във WRC. Дава ми се шанс отново да демонстрирам скоростта си и да докажа, че съм сред топпилотите във WRC. Трябва да сме по-стабилни в световния шампионат и да покажем добро, премерено темпо – коментира От.

Той отпадна от екипа на М-Спорт в края на 2012 г. заради недостатъчно добри резултати в шампионата. Сега От смята, че ако е бърз и стабилен, може да създаде достатъчно добра база, откъдето да си търси място в заводски екип за 2015-та.

С екипа на DMACK ще се състезава и Яри Кетомаа. Комбинацията от двамата пилоти бе определена от шефа на тима Дик Кормак като много силна. Той допълни, че догодина отборът ще гони победи във WRC2.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter