Начало Рали Танак отново ще се състезава във WRC

Танак отново ще се състезава във WRC

40
0
От Танак

От Танак получи нов шанс да се състезава в световния рали шампионат. Естонецът обяви, че ще кара догодина с програма, в която не е включен единствено първият кръг от първенството в Монте Карло.

Танак ще кара в част от състезанията Форд Фиеста WRC на М-Спорт – с нея ще е в Швеция, Португалия и Италия. В останалите кръгове ще е с Форд Фиеста R5 и ще се надбягва във WRC2 заедно с Яри Кетомаа.

Това е невероятна възможност за мен да се върна във WRC. Дава ми се шанс отново да демонстрирам скоростта си и да докажа, че съм сред топпилотите във WRC. Трябва да сме по-стабилни в световния шампионат и да покажем добро, премерено темпо – коментира От.

Той отпадна от екипа на М-Спорт в края на 2012 г. заради недостатъчно добри резултати в шампионата. Сега От смята, че ако е бърз и стабилен, може да създаде достатъчно добра база, откъдето да си търси място в заводски екип за 2015-та.

С екипа на DMACK ще се състезава и Яри Кетомаа. Комбинацията от двамата пилоти бе определена от шефа на тима Дик Кормак като много силна. Той допълни, че догодина отборът ще гони победи във WRC2.