Начало WRC News Танак удовлетворен от подготовката за рали Мексико

Танак удовлетворен от подготовката за рали Мексико

277
0
От Танак
От Танак; снимка: Хюндай

От Танак и Дани Сордо участваха през миналия уикенд в Рали Серас де Фафе е Фелгейраш като подготовка за рали Мексико, което ще се проведе в средата на март. Надпреварата бе първи кръг от португалския национален шампионат. И двамата караха Хюндай i20 Coupe WRC, като колата на естонеца имаше някои нови аеродинамични елементи. Те все още не са хомологирани, но португалският старт бе удобна възможност тимът да ги изпробва в реални състезателни условия.

Танак използва случая, за да натрупа колкото се може повече километри зад волана на автомобила. Световният шампион за 2019 г. катастрофира тежко в самото начало на рали Монте Карло (първи WRC кръг за 2020 г.). В Швеция бе особено внимателен заради тежките условия и тъй като все още не бе напълно възстановен от инцидента. Това бе първо участие за него в популярната португалска надпревара и шанс да се аклиматизира по-добре към характеристиките и поведението на Хюндай i20 Coupe WRC на чакъл.

„Страхотно е да караш в толкова интересно състезание, както и по някои от познатите ни от рали Португалия отсечки”, коментира Танак

„Използвахме възможността да се подготвим за предстоящите надпревари на чакъл. Трудихме се заедно с инженерите и Дани да намерим максимално добри настройки за този тип настилка. По-рано проведохме и тест в Испания, но винаги е полезно да изкараш повече време зад волана.”

Сордо спечели през 2019-та Рали Серас де Фафе, като тогава караше Хюндай i20 R5

За него надпреварата в Мексико ще е първа от световния шампионат за този сезон.

„Винаги е удоволствие да караме в Португалия. Много фенове пристигат и от Испания, което е страхотно. Заедно с От и целия тим се постарахме да намерим добри реглажи за автомобилите си на чакъл. За нас е особено важно да влезем в ритъм за рали Мексико”, обясни Сордо.

Португалското рали бе спечелено от Бруно Магалаеш с Хюндай i20 R5, а втори и трети се наредиха две Шкода Фабия R5 Evo с пилоти Рикардо Теодосио и Арминдо Араухо.