Начало WRC News Танак води в Естония пред Брийн и Ожие

Танак води в Естония пред Брийн и Ожие

362
0
От Танак
От Танак; снимка: Хюндай

От Танак води в рали Естония с аванс от 11,7 сек пред съотборника си в Хюндай Крейг Брийн и 28,7 сек пред Себастиен Ожие (Тойота). Съботата се състоеше от 10 отсечки – 5 сутринта и повторно преминаване следобед. Световният WRC шампион за 2019 г. спечели три от тях. Екипажите на Хюндай заемаха първите три места в подреждането на надпреварата, но Тиери Нювил катастрофира и отпадна.

„Завръщането ни към състезанията е каквото трябва. Наистина е нещо специално да карам по домашните пътища. Беше труден ден с много нови отсечки, на места имаше изненади. Вече се чувствам като че ли съм изкарал цяло рали!“

„Трябваше да сме разумни и да караме внимателно, условията следобед бяха наистина тежки. На моменти натисках, за да поддържам разликата. Колата върви чудесно, но не можем да рискуваме“, обясни Танак

Брийн взе две победи в отсечки, като целта му е да спечели първи подиум с Хюндай.

„Трудно ми е да изразя какво удоволствие ми доставя да карам i20 Coupe WRC по тези отсечки. Невероятно е. Трябваше да преодолеем първата половина от деня на добра позиция. Бях приятно изненадан колко бързо се напасна всичко. Колата правеше всичко, което исках. Беше абсолютно прекрасно управление – перфектно!“, каза доволният Брийн.

Нювил обясни, че е изхвърчал на ляв завой в седмата отсечка и нещо е счупило задното дясно окачване. Той отбеляза, че колата има напредък, което е положително.

Ожие пък обясни, че е загубил гума без някаква видима причина, което му коства време.