Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Техническият директор на Ферари освободен

Техническият директор на Ферари освободен

62
0
Алдо Коста

Техническият директор на Ферари Алдо Коста сдаде днес поста си, за да поеме нови отговорности в компанията, съобщиха официално от отбора. Неговото освобождаване е съпътствано от промени в още две области. Досегашният заместник-технически директор и ръководител операции на пистата Пат Фрай пое отдела, отговорен за шасито. Департамент производство преминава под шефството на Корадо Ланцоне, а двигатели и електроника ще продължат да се ръководят от Лука Марморини. И тримата началници на отдели ще докладват директно на шефа на тима Стефано Доменикали.

Промените са очаквани с оглед ужасното представяне на Скудерията от началото на сезон 2011 г. През последните години реакцията на тима е подобна при възникването на грижи. В началото на 2009 г. Лука Балдизери бе освободен от поста ръководещ операции на пистата и пратен във фабриката в Маранело. След загубата на титлата в Абу Даби през 2010 г. пък вината в най-голяма степен пое отговарящият за стратегиите Крис Дайър – той също бе закотвен в завода.

На новата структура обаче ще е нужно време за сработване и улягане на процедурите, а във Ферари се борят упорито да се върнат в челото на колоната. Преди дни Фернандо Алонсо призна, че единствено вроденият му инат го държи още на крака в битката с далеч по-бързи автомобили на пистата.