Начало Рали Тежко рали в Германия очаква Даниел Попов

Тежко рали в Германия очаква Даниел Попов

49
0
Даниел Попов

Тази седмица екипажът на „Ясен Попов Рейсинг” Даниел Попов/Ангел Башкехайов с Опел Адам ще дебютира по отсечките на рали Германия, кръг от световния рали шампионат.

Пилотите от марковия шампионат Opel Adam Cup ще карат по същите отсечки като звездите от световния рали шампионат, като рали Германия се брои за две състезания за пилотите с Adam – четвъртък и петък са един кръг, а събота и неделя – още един.

„Ралито ще е трудно заради това, че етапите са много дълги, заяви Даниел Попов, който днес и утре с Ангел описват отсечките на рали Германия. – Досега не сме карали толкова дълги етапи с този автомобил и не знаем как ще се държи в отсечка, която е 20-30 км.”

Попов прогнозира, че работата с гумите в хода на уикенда ще е един от основните фактори за добро представяне.

„В Opel Adam Cup нямаме право да използваме твърдите сликове на Мишлен, допълни Даниел. – Само меките и средно твърдите, което означава, че ако температурите са високи, в дългите отсечки ще трябва да намерим баланс между това да атакуваме и да съхраняваме гумите.”

Досега Даниел и Ангел имат три ралита в популярния германски шампионат, като вече стигнаха до място в Топ 10.

„Най-дългата отсечка, която този сезон сме карали в Германия беше 19 километра, а Панцерплате е два пъти по-дълга, така че ще е много интересно”, допълни Попов.

Утре българският екипаж минава технически преглед, а стартът на състезанието е в четвъртък.