Начало Рали Тест автомобилът на Форд с нова цветова схема

Тест автомобилът на Форд с нова цветова схема

61
0
Тест колата на Форд с нова цветова схема

С абсолютно нова цветова схема на тест автомобила си Фиеста RS WRC Форд стартираха 4-дневни изпитания във Франция.

Обичайните цеветове за колите на Форд в световния рали шампионат са предимно синьо и бяло. За настоящия тест обаче е взето тотално различно решение по отношение на цветовата схема и в резултат колите са в черно, а пилотите Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала са с черни овъроли.

Шефът на моторспорт дивизията на Форд Джерард Куин обясни новите цветове така:

Нашите тестови автомобили Фиеста RS WRC обикновено са целите в бяло с лимитирано брандиране. Това бе една от потенциалните цветови схеми, които дискутирахме, когато финализирахме цветовете за нашите състезателни коли в началото на сезона. Избрахме дизайна, които видяхте по време на първата част от сезона, но решихме да дадем на колата нов изглед за теста във Франция, използвайки тази визия.

Засега черната цветова схема се предвижда само за тестовете в североизточна Франция тази седмица. Въпреки това Куин обясни, че тя може да бъде използвана и на други предстоящи асфалтови тестове. Същевременно цветовата схема на състезателния автомобил за оставащите 6 старта от WRC шампионата ще продължи да бъде тази в синьо и бяло, която тимът използва от началото на сезон 2011.