Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестът показа какво съм загубил през годините, призна Кубица

Тестът показа какво съм загубил през годините, призна Кубица

34
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица заяви, че тестът с болида на Рено във Формула 1 от 2012 г. на пистата Рикардо Тормо е показал какво е загубил той през последните няколко години. Полякът не се бе качал на кола от F1 от зимата на 2011 г.

Тогава той прави изпитания за Рено на същото трасе, но само няколко дни по-късно претърпя ужасяваща катастрофа на рали, при която нарани жестоко дясната си ръка. Контузията не му позволяваше досега да кара болид от F1.

Вчера Кубица навъртя общо 115 обиколки без проблеми, като според френския Екип полякът е направил по-бърза обиколка от резервния пилот на Рено Сергей Сироткин. Официална информация за постигнатите резултати от деня не беше предоставена от Рено.

„За мен беше важен ден от емоционална гледна точка, каза Кубица. – Много време бяха далеч от падока и минах през трудни периоди. Продължих да работя здраво. Преди няколко години усещах, че това (да карам болид от F1) е невъзможно. Сега изпитах смесени чувства.

Горд съм от това, което постигнах днес, но също така тестът показа какво съм загубил. Не знам какво ще донесе бъдещето, но знам едно нещо: След като работех повече от 1 година в подготовка, карах с добро и постоянно темпо при трудни условия.“

Спортният директор на Рено Алан Перман заяви, че Кубица се е променил като характер откакто последно се състезава за тима през 2010 г., но каза, че обратната връзка с пилота е била точно както преди. Перман описа представянето на Кубица като страхотно.

„Беше добре да видим Роберт обратно в кола от F1. Денят мина гладко, каза Алан. – Той се е променил малко. Станал е по-мек и не бе толкова натрапчив при изкисванията си за всеки детайл при настройването на колата. Коментарите му и обратната информация към нас обаче бяха такива, все едно сме върнали времето назад.“