Начало Рали Тежък инцидент на писта Русе с Косьо Маршавелов

Тежък инцидент на писта Русе с Косьо Маршавелов

388
0

Лидерът в шампионата на затворен маршрут при най-мощните автомобили Константин Маршавелон с Мицубиши Лансер Ево 10 катастрофира тежко на трасето в Русе. Колата му се удари в един от билбордовете край пистата. Пилотът е ОК, но автомобилът му е тотална щета – потрошени са двигател, скоростна кутия, диференциал, както личи от снимката на Александър Спиров…

След инцидента Маршавелов е откаран в болница за задължителните в такива случаи медицински прегледи. Трасето бе мокро от дъжда, но според пилота не това е била причината за инцидента.  Той е излязъл с нови гуми и  не е успял да спре, защото колата е попаднала в локва и е станал аквапланинг. Не е ясно дали колата ще бъде възстановена до края на сезона.

След като състезанието беше спряно на 12-ата обиколка, Победата спечели Пламен Качмбуров (Автотранс) с Мицубиши лансер Ево 9, следван от Велимир Андонов (Хоби кар) с БМВ, който спечели в клас Х4, а трети стана Ивайло Христов (Булкам рейсинг) с ВАЗ 2105.

В средната категория – RS нова победа спечели лидерът в шампионата Ангел Григорчев (Плевен рейсинг) с Рено Клио, а след него бе Стоян Апостолов (Елена рали тим) с Хонда Сивик, който направи и най-бързата обиколка в серията – 1:44,610. Стоян е победител в Х3, а трети стана Светослав Ковачев (Стара Загора моторспорт) с Фолксваген Голф.

При най-малките – Super с обем на двигателите до 1600 куб. см победата бе за завърналия се в спорта пилот на БАМС Борис Григоров със Ситроен С2 S1600. Това е първия старт на Боби на писта през този сезон. Той постигна хеттрик, тъй като стартира от първа позиция, направи най-бързата обиколка за 1736,908 и спечели победата, включително и в Х2.  След него, на 22,177 финишира Даниел  Ковачев (Стара Загора Моторспорт) със Ситроен Саксо, а трети бе Огнян Патенов (Хоби кар) с ВАЗ 2001. Първи в А6 стана тийнейджърът Михаил Симеонов  (Булкам рейсинг) със Ситроен С2. Победител в клас Х1 е Стоян Иванов (Одесос Рейсинг) с Пежо 106 Р.