Начало Рали Тиери Нювил излезе начело в рали Италия

Тиери Нювил излезе начело в рали Италия

40
0

Тиери Нювил излезе начело в рали Италия след 5-ата отсечка от надпреварата, която е 6-и кръг от шампионата на WRC. Пилотът на вторият отбор на Хюндай за това състезание се възползва от задната си стартова позиция по отсечките (9-и) и беше най-бърз в 3-ия и 4-ия пробег. Белгиецът е само с 1.5 сек пред Яри-Мати Латвала с Фолксваген Поло, който също потегля доста назад по етапите заради класирането си в шампионата – 6-и.

Лидерът в шампионата Себастиен Ожие (Фолксваген) е 3-и, на 23.7 сек. Французинът трябва да минава първи по отсечките и да ги „чисти”, което му коства доста време. Нювил от своя страна можеше да има и по-голям аванс, но в 4-ата отсечка се завъртя. Въпреки това той бе най-бърз в нея. Ожие заложи на меки гуми и те много се износиха пред обедния сервиз, но според него изборът му е бил правилен, тъй като с твърди гуми би бил загубил още повече секунди.

Четвърти, само на 1,8 сек зад Ожие, е Мадс Остберг от М-Спорт с Форд Фиеста RS. На почти 10 сек зад него е Андреас Микелсен с третия заводски Фолксваген, който също заложи на меки гуми. Шести е Дани Сордо от първия тим на Хюндай, докато неговият съотборник и победител от Аржентина Хейдън падън е едва 9-и. Новозеландецът се завъртя на 4-ия пробег и се удари в стена, което доведе до изкривяване на елемент от окачването. Той беше сменен за следващата отсечка, но му коства загуба на над 40 сек.