Начало Рали Тиери Нювил най-бърз на шейкдауна в Португалия

Тиери Нювил най-бърз на шейкдауна в Португалия

52
0

Тиери Нювил постигна най-добро време в тренировъчния шейкдаун преди началото на рали Португалия, 5-и кръг от първенството в WRC. Пилотът на Хюндай измина дългата 4.6 км отсечка Балтар за 3:11.3 мин и изпревари с 0.3 сек съотборника си Дани Сордо.

Естонецът От Танак от DMACK с Форд Фиеста, който за първи път използва новите гуми на тима си, произведени във Великобритания, завърши с трето време (+0.4 сек). Той бе най-бърз след първите 2 преминавания. С третия си от общо 4 опита, Нювил обаче постигна най-добрия резултат за деня.

„Това е добър старт на уикенда за нас, но значение има това, което ще се случи по време на самото рали. Имах добро усещане за колата, заяви Нювил. – Правихме тестове преди надпреварата и имахме някои различни настройки, което ме кара да се чувствам по-уверен.“

Четвърти остана Крис Мийк със Ситроен DS3, който се завърна в световните ралита, след като пропусна последните 2 състезания в Мексико и Аржентина. Той остави зад себе си Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен с Фолксваген Поло, които постигнаха равни времена. Седми и осми се наредиха Хейдън Падън с Хюндай и шампионът Себастиен Ожие с Фолксваген.