Начало Рали Тиери Нювил спечели рали Голдън Стейдж

Тиери Нювил спечели рали Голдън Стейдж

42
0
Пежо,Тиери Нювил

Пилотът на Пежо, Тиери Нювил, спечели само ден след финала на IRC рали Голдън Стейдж. В тази проява участие взеха голяма част от участниците в рали Кипър, с изключение на шампиона Андреас Микелсен. Надпреварата се организира само като единично рали без участие в какъвто и да е шампионат, но със сериозен награден фонд.

Така белгиецът Тиери Нювил отнесе голямата награда от 40 хил. евро, оставяйки зад себе си пилотите на Шкода, Ханинен, Копецки, Сандел и Круда. Изоставането на Ханинен бе от едва 6 секунди. Нювил от своя страна трябваше да трепери в края на надпреварата след като проблем в задната лява гума доведе до загуба на време. Финландецът пък имаше проблеми със скоростите и въпреки това за малко пропусна да победи.

Миналогодишният победител в тази надпревара, Андреас Микелсен предпочета да празнува титлата си в IRC със своите механици.

„Щеше да е прекалено да искам механиците ми да настройват отново колата в продължение на шест часа. Предпочетохме да отпразнуваме титлата ми на една приятна вечеря“, обясни Микелсен.

Насър Ал Атия също не участва в събитието заради проблема с двигателя, който бе получен по време на рали Кипър.