Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимът на Мерцедес е бил уведомен, че Хамилтън си тръгва в края...

Тимът на Мерцедес е бил уведомен, че Хамилтън си тръгва в края на 2024 г. за 10 минути

3954
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

10 минути е траяла срещата на отбора на Мерцедес в завода в Бракли, на която екипът е бил уведомен, че Люис Хамилтън ще си тръгне в края на сезон 2024. Екип на телевизия Скай Спортс F1 следеше пристигането на хората от тима, които са ходили до централата специално за събирането. Рейчъл Брукс съобщи, че след около 10-14 минути след 16 часа българско време хората са се разотишли. Скай също така съобщава за преминаването на Хамилтън във Ферари като факт, макар че то все още не е официално потвърдено от Скудерията. Според Брукс Тото Волф не е бил на срещата и се е включил онлайн. Смята се, че това показва каква изненада е било решението на Хамилтън.

Вместо съобщение за Хамилтън от Ферари пуснаха още едно клипче в социалните си мрежи, нямащо нищо общо с новината на деня. Коментарите на моменти граничеха с истерия, но така или иначе Скудерията все още не е съобщила официално за привличането на седемкратния световен шампион

То обаче вече се коментира надълго и нашироко. Мартин Брандъл например предположи, че причината може би е в последните две години, когато Хамилтън и Мерцедес преживяха сериозни трудности с болидите си.

„Мисля, че може би Люис си е казал, че ще спре за известно време с всичко, с което се занимава извън автомобилния спорт. И вероятно иска да се завърне към автомобилния състезател Люис Хамилтън. Според мен това е чудесна възможност, която ще го мотивира. Ще му даде енергия за тази фаза от кариерата му“, посочи Брандъл.

На въпрос кой според него ще е по-бързият пилот на Ферари догодина, бившият F1 пилот заяви: „Льоклер“

„Мисля, че той е най-бързият пилот в един квалификационен тур. Най-бързият в момента, с повече скорост включително от Макс Верстапен. Льоклер е заслепяващо бърз. Но никога не отписвайте Люис Хамилтън. Той знае как се печелят състезания и шампионати. И да би било много подобно на [Михаел] Шумахер, ако успее да отиде в този отбор и наистина го поведе. Ако успее да печели състезания там и заедно с екипа се бори за титли“, допълни Брандъл.

Очаква се официалното съобщение от Ферари да бъде публикувано по-късно тази вечер.