Начало Рали Тодор Славов – българинът с най-добро класиране в световния рали шампионат

Тодор Славов – българинът с най-добро класиране в световния рали шампионат

110
0

Тодор Славов и Добромир Филипов с Renault Clio R3 записаха безпрецедентен резултат за български екипаж в WRC, след като завършиха на 16-та позиция в рали „България”, 7-и кръг от световния шампионат. Това е най-доброто постижение за наш екипаж в генерално класиране на кръг от WRC.

Със своето Renault Clio R3 от клас А/7 (с един двигателен мост и атмосферен двигател) Славов грабна второто място за българското първенство доминирано години наред от автомобилите N/4 (задвижване 4х4 и 2-литров двигател с турбо).

През 2010 екипажът на Булбет стартира с ограничена програма в първенството на България заради участието му в група Джуниър в световния рали шампионат (J-WRC). В рали „България” Славов и Филипов завършиха на трето място в класирането за J-WRC, като в първите два дни на състезанието загубиха ценно време заради проблеми със спирачките и спукана гума. Така те се превърнаха в първия български екип печелил две етапни победи в J-WRC.

Това е второто състезанието от световния рали шампионат, в което Славов и Филипов печелят точки – в Турция двамата завършиха 4-и и взеха 12 точки, а третото място в домашната им надпревара им донесе още 15 точки. Така екипажът на Булбет заема петото място в генералното класиране на J-WRC с 27 точки.