Начало Рали Тодор Славов е Спортист на Варна за месец август

Тодор Славов е Спортист на Варна за месец август

52
0
Тодор Славов

Пилотът на Булбет рали тим Тодор Славов бе избран за Спортист на Варна за месец август. Славов бе отличен от журналистите в морската столица за доброто си представяне в румънското рали Арад, където той завърши на първо място сред автомобилите с един двигателен мост, а със спечелените точки оглави генералното класирането за Балканския рали шампионат.

Изключително съм щастлив от поредното голямо признание, което получаваме от варненските спортни журналисти. Благодаря на организаторите на анкетата, че продължават да правят тази престижна класация, която дава възможност да бъдат оценени труда и постиженията на варненските спортисти – сподели при получаването на статуетката Славов.

За екипажа на Булбет рали тим предстои тежка и напрегната седмица. Тодор Славов и Добромир Филипов ще стартират в рали Стари Столици, което е последен кръг от Балканския рали шампионат и ще се проведе в петък и събота край Шумен. За варненския тандем ралито е от изключителна важност, защото може да донесе първия голям трофей за тях – балканската рали титла. Преди това обаче, екипът на Булбет трябва да възстанови състезателното Рено Клио R3, което получи редица тежки повреди в рали Хърватска през изминалия уикенд.

Заради недостига на средства сме принудени да отдаваме под наем нашия автомобил на други състезатели. През уикенда той участва в рали Хърватска (кръг от европейския рали шампионат) и получи доста тежки повреди в следствие на трите катастрофи, които претърпя там. Надяваме се, че ще успеем да го възстановим на сто процента за предстоящото рали в Шумен, тъй като то е много важно за нашето класиране в Балканския рали шампионат – описва ситуацията преди Стари Столици Славов.

В момента Славов, който е и посланик на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2016 г., е лидер в класирането на новоучредения Балкански шампионат. След две проведени състезания той е със 17 точки, следван плътно в класирането от турския пилот Угур Сойлу и румънския състезател Валентин Порчитиану (с по 15).