Начало Рали Тодор Славов отпадна от рали Акрополис

Тодор Славов отпадна от рали Акрополис

27
0

Балканският рали шампион Тодор Славов с Рено Клио R3 отпадна от юбилейното 60-то издание на рали Акрополис, трети кръг от европейския шампионат. Биткака обаче продължава Екатерина Стратиева със Субару Импреза WRX STI, която се движи на 24-а позиция.

На 5-ия скоростен етап Агионори, колата на Славов попада върху участък с много фракция. При излизането от завоя българския пилот успява да предотврати по-тежък инцидент, но се удря в брега край пътя и разбива предницата на колата. До този момент Славов се представяше изключително силно, след като след четири етапа водеше с близо една минута на конкурентите си в шампионата на автомобилите с един двигателен мост. Освен това, той заемаше 14-то място в генералното класиране на рали Акрополис, като след него бяха доста по-силни автомобили.

Тодор Славов коментира: Нямам думи да опиша разочарованието си. Ралито вървеше перфектно за нас, дори след повредите, които получихме в следствие на камъка, който ударихме сутринта. Колата е много зле ударена отпред и не знам как ще я възстановим. Благодаря на всички фенове, които ни подкрепяха и тук, и в България. Пожелавам успех на Екатерина Стратиева и дано тя успее да види финала.

Рали „Акрополис“ потвърди реномето си на тежко състезание. След злополучната за Славов отсечка отпадна и временния лидер Кевин Абринг (Хонландия) с  Пежо 208 Т16, след напускане на трасето и прегряване на двигателя. В предния етап от надпреварата излезе и друг фаворит – Сеп Виеганд (Германия) с Шкода Фабия С2000.

След първия ден водач е Крейг Брийн (Великобритания) с Пежо 208 Т16, а на 14,.7 след него е Брайън Буфие (Франция) със Ситроен DS3 RRC, който в последния за деня 6-и етап успя да изпревари Кайетан Кайетенович (Полша) с Форд Фиеста R5.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.