Начало Рали Тодор Славов – посланик на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица...

Тодор Славов – посланик на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2016

49
0

Тодор Славов стана посланик на кандидатурата на родния си град Варна за Европейска младежка столица за 2016 г. На церемония пред един от символите на Варна – Двореца на културата и спорта – бе представен автомобилът на рали пилота, който е брандиран изцяло с логото на кандидатурата на морската столица. На събитието присъства и новият кмет на града Иван Портних, който пое ангажимента да подкрепи с всички сили дейностите по презентиране на Варна, като достоен кандидат за титлата Европейска младежка столица.

Това е страхотно решение от страна на Тодор Славов. Той е един от най-добрите български автомобилни пилоти и се радвам, че ще бъде част от хората, които ще рекламират нашата идея. Дано успеем да се преборим за тази кауза. Ще бъде фантастично за варненци, за града и за цялата страна – заяви по време на представянето кметът Портних.

Славов не успя да присъства на церемонията, тъй като рано сутринта замина за участие във втория кръг от Балканския рали шампионат – той ще се проведе този уикенд в Сърбия. Състезанието е от изключително значение за него, тъй като се намира на втора позиция в генералното класиране и при добър резултат ще оглави подреждането за балканското първенство, което се възстановява за първи път след 14 години.

Рали Сърбия започва в петък вечер със суперспециален етап по улиците на града домакин Ужице. В събота предстоят осем скоростни етапа, които ще определят класирането за Балканския шампионат. В неделя са останалите осем.

Традиционно сръбското състезание е кръг и от българския рали шампионат. Освен тандема на Булбет Рали Тим в Ужице ще стартират още осем български екипажа.