Начало Рали Тодор Славов поведе в Балканския рали шампионат след рали Арад

Тодор Славов поведе в Балканския рали шампионат след рали Арад

63
0

Българския екипаж Тодор Славов-Добромир Филипов поведе в класирането за балканския рали шампионат след третия кръг – рали Арад в Румъния. Тандемът на Булбет рали тим завърши на осмо място в генералното класиране на състезанието, на шесто сред автомобилите регистрирани за шампионата на полуострова и първи сред каращите коли с един двигателен мост. Със спечелените 5 точки от Румъния, Славов и Филипов събират 17 и излизат начело пред румънците Порчитиану-Добре и турците Сойлу-Сахин. Преднината на нашите е 2 точки.

Тодор Славов каза: Състезанието не бе никак лесно. Като оставим настрана изключително трудното трасе и много силната местна конкуренция, трябваше да караме с гуми, които са меко казано трета употреба. Основните ни проблеми дойдоха от тях, защото освен да мислим как да ги запазим и да не ги унищожим напълно, трябваше и да постигаме силни резултати, които да ни донесат нужните точки. Въпреки всичко сме на финала с добро класиране и взехме това, от което се нуждаем за балканското първенство. От тук нататък основната ни цел е да задържим позицията си и да спечелим първото място.

Победител в Арад за балканския шампионат стана един от най-силните румънски пилоти Валентин Порчитиану с Мицубиши Лансър Ево 10, следван от сънародниците си Едуин Келети със същия автомобил и Симоне Темпестини със Субару Импреза R4.

В генералното класиране на рали Арад първото място отиде за френската легенда от световния рали шампионат Франсоа Делкур с Пежо 207 С2000, който се наложи убедително над унгареца Давид Ботка с Мицубиши Лансър Ево 9 и над Валентин Порчитиану.