Начало Рали Тодор Славов с победа при автомобили с един двигателен мост в рали...

Тодор Славов с победа при автомобили с един двигателен мост в рали „Босфора” 2011

71
0
Тодор Славов

Тодор Славов и неговият навигатор Добромир Филипов записаха първата си победа в Европейския рали шампионат за автомобили с един двигателен мост през новия сезон. Екипажът на Булбет Рали Тим триумфира по убедителен начин в юбилейното 40-то издание на рали „Босфора“. Освен победата при автомобилите с предно предаване, Славов и Филипов се представиха на изключително ниво и в генералното класиране, където завършиха на 9-то място. Българите успяха да задминат двама от своите конкуренти в последния етап на състезанието – най-дългата отсечка „Баладжъ“ и да влязат в топ 10 в една от най-трудните надпревари в Европа.

На първо място искам да благодаря на моят екип, който направи това класиране възможно. Момчетата работиха до последния момент преди заминаването за Истанбул, прекараха много безсънни нощи, за да подготвят перфектно автомобила. Щастлив съм, че успях да оползотворя техният труд и заедно с Добромир записахме това чудесно класиране“ – заяви Славов след официалния финал на състезанието.
Със спечеленият пълен актив от 46 точки, екипажът на Булбет Рали Тим излиза на трето място във временното класиране в Европейския рали шампионат за автомобили с един двигателен мост. Тодор Славов завърши и на пето място в генералното класиране на автомобилите регистрирани за Европейския рали шампионат.

Успешен финал имаше и за вторият български екипаж в състезанието. Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Ситроен С2 R2 Max) успяха да завършат първото си макадамово състезание.
Победител в генералното класиране на 40-тото рали „Босфора“ стана турският пилот Ягиз Авджи (Форд Фиеста С2000), следван от победителя за Европейския рали шампионат Лука Бети (Италия, Пежо 207 С2000) и поляка Мачей Олексович (2-ри за континенталния шампионат, Форд Фиеста С2000).
Следващият кръг от Европейския рали шампионат е класическото белгийско рали „Ипър“, което ще се проведе в края на месец юни.